Начало > софтуер > Вице-президентът на Microsoft: „Повечето от това , което Google правят е защитно“

Вице-президентът на Microsoft: „Повечето от това , което Google правят е защитно“

Вице-президентът от Microsoft на разработнически и платформен евангелизъм , Walid Abu-Hadba , обясни в интервю какво мисли той за истинската мотивация на Google за създаването на Chrome OS , според него , не е от любов за потребителя.

Изказването на Walid Abu-Hadba , че „Повечето от това , което Google правят е защитно“  , не е всъщност най-лицемерното в света на технологийте (кога за последен път Microsoft създадоха нещо , което не е версия на вече-съществуващ успешен продукт?). Той мисли че всичко което Google прави , е проектирано да запази техният главен бизнес – търсене и реклама , разтеж и доминиране. Стремителността зад Chrome OS , според него , не е да укоражи по-проста и лесна работа с компютър , но достатъчно странно , да разсейва други компании да заколят тяхната си златна кокошка.

Това е интерес разговор , защото Microsoft правят точно това , атакувайки ядрото на Google , с Bing – но все пак Abu-Hadba не вижда Bing като подобно разсейване за да спре други от атакуване срещу главния бизнес на Microsoft – Windows. Тогава защо е позволено на Микромеките да се осмеляват в нови-за-тях-води с проекти като Xbox , Zune , Silverlight , Bing и още други , когато Google е унаследена защитна компания за анонсиране на нов техен проект ?

Microsoft може да са леко нервни заради Chrome OS , която ние не мислим , че е наистина оправдание за момента. Microsoft притежават СКАНДАЛЕН пазарен дял на операционната си система и виждайки как ние не знаем абсолютно нищо за Chrome OS , е твърде рано да започват с атаките към продукт който може изобщо да не им бъде конкурент.

via: Gizmodo via: Venture Beat via: Crunchgear

Advertisements
Категории:софтуер Етикети:, ,
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: