Начало > интересно > Честит рожден ден , AppStore: революционизираш мобилните технологии от лето господне ’08 :)

Честит рожден ден , AppStore: революционизираш мобилните технологии от лето господне ’08 :)

На този светъл ден през 2008г. , мобилните технологии бяха променени за винаги.  iPhone 2G беше добра играчка , изпълнена със свежи перспективи , но AppStore-a беше това което накара iPhone-а да се извиси. Разбира се , имаше приложения и преди AppStore-a. Потребителите на BlackBerry и Palm „ловуваха“ приложения в интернет години наред  преди Apple да реши да влезне в играта. Но не беше лесно – нямаше „добра“ категория от приложения , нямаше „проверка“ на приложенията преди да бъдат свалени да се види дали работят правилно , и обществата на разработчиците , докато ентусиазирано , бяха решително лимитирани по размер. Намирането на нова прогрмка за смартфона беше като търсене в базаар от някой стар-свят по времето на Шехерезада , където не сте много сигурни какво точно получавате , дали работи или дали има нещо по-добро в съседната бутка. Всичко това се промени миналата година.

AppStore-ът не беше нова идея , но беше усеществена по най-добрия начин , който ние сме виждали. Мигновенно , потенциалните възможности на iPhone-a нямаха без краен предел , и направо излезнаха от релси с лесното и бързо отключване. Доста неочаквано iPhone-ът спря да бъде устройство , а стана платформа. Скоро , всички страни на софтуерното разработване , от огромни компании за разработване на игри до списания до манияци , работещи всеки ден и нощ в мазетата си от любов.

Не е минало и без проблеми , всеки потребител знае че Apple-ският метод за одобрение е изключително варварски и нечестен , разбира се и наплива от боклуци (програмка за фенерче? някой?) , заедно с всички готини неща. Но никой , дори най-закуравелият хейтър на Apple , не може да отрече въздействието на AppStore-а. Сега всеки и всяка майка имат допир до тази материя , и никой производител на смартфони няма да си позволи да произведе продукт на пазра без той да има добро , централизирано хранилище от приложения. Но Apple все още са най-добрите и най-големите , в допълнение на това че бяха първи.

Така че днес , на годишнината от своето пускане на бял свят (което не е 7-ми юли както някои вярват , беше анонсиран на 7ми , беше пуснат на 11-ти) , ние поздравяваме AppStore. Честит първи рожден ден AppStore , и до когато ти продължаваш да ни радваш , ние ще продължаваме да ти се радваме. 😀

via: Gizmodo

Advertisements
  1. юли 11, 2009 в 10:14 pm

    Лонг лив дъ App Store! 😀

  2. NiLPv
    юли 11, 2009 в 10:15 pm

    Haalleluyah! 😀

  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: