Начало > мобилни телефони > Erdos , Nokia , луксозната серия 8ххх , наследник на 8800 , концепция или истина

Erdos , Nokia , луксозната серия 8ххх , наследник на 8800 , концепция или истина

Много информация заля интернет последните 24ч. относно предполагаемото ново устройство от финландците от Nokia. Колко всъщност от тази информация е истина – никой не знае. Със сигурност доста потребители , и може би Вие , които точно в този момент четете тази публикация си задавате подобен въпрос , дали наистина апаратът ще види бял свят ? Първоначално замислен като концепция от видето , което бе считано за просто фенщина (от фен) , с лъскавия си вид , OLED дисплей , 5mpx камера и т.н. няма да се впускам в детаили относно характеристиките на апарата , тъй като има предостатъчно информация , за който я потърси. За разлика от това , което всички (буквално ВСИЧКИ) други уеб сайтове са направили , а именно да покажат характеристиките на телефончето , да разкажат , че можело да бъде наследник на 8800 и т.н. всичката тази информация всъщност идваща от англоговорящи сайтове , където дори не се знае дали информацията е 100%-та истина , те просто превеждат и представят информацията на български език за тези , които не знаят английски език , че и дори не предоставят от къде са взели самата информация , което всъщност е в нарушение на доста лиензионни права , които повечето от тези уебсайтове притежават. Факт е , и че българинът не е свикнал да действа както е прието , не само по „европейски“ , но и по „интернетски“ , ако мога така да се изразя.

Аз ще дам просто моите 20 стотинки , или иначе казано ще кажа 2 думи по въпроса какво мисля Аз. Тъй като видях само копиране на информация , но и никъде не видях собствено мнение относно апарата , видеото и като цяло за информацията заляла мрежата. За финал ще добавя , така гледаните вече от всички потребители характеристики на парата + лъскавото концептуално видео.

Моите 20 стотинки: факт е , че телефонът наистина може да се появи на бял свят , факт е че , „българчето“ обича лъскави дрешки , колички , телефончета , джунджурийки и т.н. , но защо ? Защо точно мобилните устройства Nokia , и специално серията 8ххх (да не е 8800 , тъй като цялата серия е 8ххх , за информация на някои не чак толкова информирани автори) , вдига толкова шум и врява сред интернет потребителите и то по-специално българските ? Отговорът е много простичък и се състои само в 5 буквички – N O K I A. Коментарите ще ги оставя на Вас (ако изобщо ви има) , тъй като не мисля да продължавам в тази насока.

И все пак – ако устройството види бял свят , то е предвидено да се състои много скоро – месец Октомври , което отново не е официална , 100%-та доказана реална информация , тъй като много хора не знаят , но наскоро се проведе т.н. Nokia World expo , на което този модел не бе представен. При всички положения , съвсем скоро ще разберем дали видеото ще стане реалност , дали поредните „луксманияци“ ще му се радват , и дали ще удари космическите суми (разбира се , че да).

Техническите характеристики (видео след тях) според уебсайта cellpassion.com са както следва:

Dimensions: 116.9 x 50,3 x 15.0 mm
Display main: QVGA 320×240 pixels, 16M colours, OLED with 2,4″ active area
Protocols: WCDMA bands: I + VIII, GSM 900/1800/1900
Connectivity: WLAN, AGPS, High Speed USB, 30 Mbit/sec (micro-USB interface inclusive charging), Stereo Bluetooth ver 2.0 (A2DP & AVRCP)
Camera: 5 Mpix Carl Zeiss AF with dual LED
Video performance: 288×352 @ 30 fps // 480×640 @ 15 fps
Memory: 8 GB internal non user replacable

via: Google , cellpassion.com , Engadget

Advertisements
  1. ноември 9, 2009 в 12:46 am

    Ролик реально в тему! Меня давно интересовало, как можно научиться подыскивать на youtube настолько классные ролики… По поиску море разного находится, а чтобы подыскать реально что-то стоящее – так это аж нуна пол дня, а то и больше потерять….

  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: