Начало > мобилни телефони > Новите продукти от HP – Veer, Pre3 и TouchPad

Новите продукти от HP – Veer, Pre3 и TouchPad

HP продължават разработката (и приложението) на WebOS по подобаващ начин показвайки ни три изцяло нови продукта – HP Veer , HP Pre 3 (наследник на Pre 2) както и таблета – HP TouchPad.

Продуктовата гама на компанията се състои от два мобилни телефона и един таблет, които ме впечатлиха…Започвам директно с HP Veer – най-малкият представител на порфолиото. Мъника е с размери 3.31 x 2.15 x 0.59 (84 x 54.5 x 15 mm) , с тегло едва 103 гр. , но за сметка на това с пълна qwerty (макар и миниатюрна) клавиатура. Дисплеят е 2.6″ инча capacitive touch screen с 320х240 рез. и 262 144 цвята. Колкото до комуникацията му нищо не липсва – четири бандов GSM както и UMTS контролер + HSDPA 7.2 Mbit/s и HSUPA 5.76 Mbit/s за пренос на данни. Нека не забравяме и задължителните за днешно време – WiFi (b/g/n) , GPS , BT 2.1. За капак – „въшката“ черпи сок от батерия с 910 mAh (7 h време за говорене, 300 ч. стендбай) ; а се захранване не от какво да е от новият процесор на Qualcomm – MSM7230 на 800MHz.

Първото нещо , което идва на ум на човек е – наистина колко малък е HP Veer – еми доста мъничко е устройството :

Въпросът обаче , който може би всички си задават е дали може да се ползва и за какво точно ? Е.. в това отношение Veer може да се сравнява дори с най-големите си братя или хищници (iPhone). Телефончето се справя без абсолютно никакви проблеми с навигиране из операционната система, а multitasking-а го изяжда за закуска. 🙂

Личните ми впечатления от малкото животно могат да бъдат обяснени само с една дума – невероятни! Просто ме изуми малкото нещо как може да се справя с всекидневните си задължения без да се задъхва. Определено добро попадение от страна на HP. Телефона би паснал идеално на бизнес-дамите, тъй като той разполага с всичко необходимо, а дори и с пълна qwerty клавиатура:

В ПРОЦЕС НА РАЗРАБОТКА. . .

Продължавам напред с двата следващи продукта, които исках да ви ги представя заедно тъй като между тях има една особенна „връзка“ , която е доста интересна , и която определено показва бъдещето на мобилните технологии (или поне така смятам Аз). Това са HP Pre 3 и HP TouchPad.

HP са се постарали да обновновят моделът Pre на 3-та степен с някои отличителни белези: 3.6″ инчов капацитивен тъч скрийн, подновен корпус, плъзгащ механизъм (който е наличен и при Veer), 480 x 800 резолюция на дисплея (16 млн. цвята), почти същите комуникационни спецификации с разликата от увеличени скорости при HSDPA 14.4 Mbit/s. Черешката на тортата е другаде – батерия с капацитет 1230 mAh, процесор Qualcomm MSM 8×55 на 1400 MHz с 512 MB RAM. Телефона определено е звяр! Нека да не пропуснем и 5mpx камера с автофокус (първата за HP! /palm/) с възможност на HD видео запис 1280×720 (720p). Имайте предвид че Engadget е наистина тежък сайт, а и телефона използва НЕфинална версия на софтуера. 🙂

Продължаваме с пълна пара напред към десерта ни за днес – а именно – HP TouchPad. Таблета на HP с WebOS.

Таблета е с размери (240 x 189 x 14 mm), тегло 740 гр. , 9.7″ инчов капацитивен тъч скрийн дисплей с 768 x 1024 резолюция и 262 144 цвята. Други интересни данни – Qualcomm Snapdragon dual-CPU APQ8060 работещ на 1200 MHz, поддръжащ се от 6300 mAh батерия. Едно нещо което трябва да се спомене, е че таблета няма все още официални данни за GSM/UMTS свързаност , за сметка на това разполага със стандартните WiFi (b/g/n) + BT 2.1. За разлика от двата мобилни телефона ,  таблета на HP работи с версия 3.0 на WebOS.

Функцията която ми направи най-силно впечатление при ползването на HP TouchPad и HP Pre 3 е Touch-to-share. Функция предоставяща възможността на потребителите да прехвърлят данни само чрез допир на едното устройство до другото напълно автоматично. Изненадите не спират само до тук , тъй като двата продукта работят в пълен синхрон заедно. Пример: прибирате се у дома с телефона , свърза се с таблета и сядате на масата да изпиете едно кафе, през това време ако получавате телефонни обаждания, съобщения на Pre 3 , всичко ви се показва на TouchPad-a и без проблеми може да поемете разговор или да отговорите на съобщение! 🙂 Ето и видео:

Определено бях доста изненадан и впечатлен от начина по който разработчиците са се „възползвали“ от технологиите предоставящи ни 21-ви век и са ги вградили безусловно в новите си продукти до такава степен, че използването им да бъде лесно,бързо и незатормозяващо. Разбира се всички знаем че броят приложения на WebOS платформата не може да бъде сравняван с тези на Android или iOS , но в крайна сметка WebOS ни предоставя един съвсем друг поглед над нещата и ползваемостта и употребата на всекидневните ни мобилни телефони и таблети. Рано или късно всички ще вземат пример от HP и WebOS и ще се насочат към посоката на Synergy (технологията свързваща всичко в операционната система), и ще позволят и те на своите потребители един наистина впечатляващ  user experience.

 

изчотник на снимки и видео – Engadget

Advertisements
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: