Начало > мобилни телефони > Nokia представя E6 – бизнес в ръката!

Nokia представя E6 – бизнес в ръката!

Днес финландците освен Symbian Anna ъпдейта и Nokia X7, представят на широката публика и бизнес-ориентираният смартфон Nokia E6. Компактно, леко устройство снабдено както с пълна qwerty клавиатура така и с тъчскрийн дисплей. Чудесен спътник за мобилните бизнесмени ангажирани с множество имейли всеки ден!

Една от забележителните спецификации на устройството е дисплея. Той е 2.46″-инчов LCD капаситивен с поддръжка на 16млн цвята и резол’ция 640х480 пиксела. Той също, както Nokia X7 е с Gorilla Glass покритие.

Устройството идва с 8GB вградена памет, MicroSD карти до 32GB. Телефона е с размери 115.5 x  59 x 10.5мм и тегло 133гр. На задния корпус може да бъде намерена 8mpx камера с пълен фокус (EDOF), заедно с двойна LED светкавица, 2х дигитално приближение (3х при видеозапис) и с възможност записване на видео в 720p HD резолюция при 25 к/с.

Друга забележитена черта на апарата е батерията – BP-4L 1500мАЧ – с до един месец стендбай по характеристики, 7ч30мин време за разговор през 3G мрежа – повече през GSM. Както мултимедийното животно Х7, Е6 също е пентабанден 2G/3G модел с поддръжка на WiFi 802.11 b/g/n както и Bluetooth 3.0 с поддръжка на стерео слушалки.

Както другите Symbian устройства, Е6 идва с последната версия на Symbian – Anna с последната версия на навигационното приложение от Nokia – Ovi Maps. Включени към преинсталираните програми са: QuickOffice, World Traveler, JoikuSpot Premium и F-Secure Mobile Security.

Мобилният телефон разполага също така с функциите USB On-The-Go и AV-out за връзка с телевизор или слушалки. Очаква се да излезе на пазара през второто тримесечие 2011 и на цена €340 преди такси и субсидии. *трето тримесечие за в САЩ

източник: twitter

  1. Няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар