Начало > преносими компютри > Новите лаптопи от HP – ENVY 13 и 15 носят лукс на всеки човек, приличат на MacBook (снимки+видео)

Новите лаптопи от HP – ENVY 13 и 15 носят лукс на всеки човек, приличат на MacBook (снимки+видео)

Няма начин да бъде пропуснат факта – пускането от HP на новата им серия лаптопи ENVY – 13 и 15 , за това преминавам директно съм същността на темата.

Новите лаптопи от Hewlett Packard , може да са били създадени въз основа на „Voodoo ENVY легендата“ , но със сигурност изглеждат като unibody представителите на MacBook Pro от Apple. Разбира се , както има една приказка , по-важна е вътрешната красота , а не външната. Е и в този случаи , HP имат какво да ни предложат , ENVY 13 е някакси смесица от традиционен 13″-инчов и истински „тънък и лек“ (thin and light) лаптоп тежащ точно 3.74 паунда (1.69кг. според чичко Ви Google) , имащ под капака си Radeon HD 4330 графичен процесор , макар и без вградено оптично устройство. 13.1″-инчовият WXGA екран е истинската „перла“  по точки в техническите харакеристики на лаптопа , притежаващ впечатляващи цветове (82% цветова гама) и яркост (410 nits). Другата „перла“ , можем да добавим , че е опционалната Slim Fit допълнителна батерия , която се плъзга под корпуса на лаптопа , осигуряваща почти двойно по-дълъг живот на батерията , от основните обявени 7 часа според производителя. Корпуса на лаптопа е магнезиево облечен , покрит с алуминии – което му придава външния вид на MacBook Pro , но с по-малко тегло.

При не-толкова-значителните тестове на хората от Engadget , споменават , че цялостната изработка не е била толкова добра както при MacBook Pro-то , но все пак доста по-здрава от средностатистическия лаптоп – и доста приятен на докосване. Едно от нещата , които изтъкват същите „тестери“ е т.н. „glass trackpad“ (стъклен тракпад) , който за разлика от продуктите на ябълките , тук при HP показал значителен минус като започнем с „разбирането“ на софтуера за ляв и десен клик , минем през жестовете за завъртане и стигнем до тези за скролиране , просто както казват те не е било никак „яко“ , молейки се да им върнат обикновените физически бутончета.

15″-инчовият представител на новата серия не може да се приспадне много-много към линията „тънък и лек“ , наистина повече към обикновен 15-инчов натъпкан в  корпус с дебелина 1″ (1 инч) и тегло от 5.18 паунда (2.34 кг.). Спазва същото дизайнерско решение както при ENVY 13 приличащо на unibody MacBook-ците , за жалост и едно-бутонният-стъклен-тракпад , но също така и на нов Core i7 процесор , както и място за два SSD диска , както и добавката на висок клас графичен ускорител Radeon HD 4830 с 1GB VRAM памет. 15.6-инчовият дисплей не е толкова впечатляващ както при 13″ , при налични 300 nits , но пък HP са успяли да добавят възможността за Slim Fit допълнителната батерия – макар че с отделна висок клас видео карта няма да видите доста дълъг живот на батерията така или иначе.

Цените на двата лаптопа започват от $1.699 и $1.799 съответно , и ще бъдат достъпни за покупка на 18-ти октомври със пре-записан Windows 7. Вижте видеото , както и галериите. Енджой!

Vodpod videos no longer available.

via: Engadget

p.s. написах с кеф цялата публикация 🙂

  1. Няма коментари.
  1. ноември 11, 2009 в 9:17 pm

Вашият коментар